Mijn favorieten

Geen pakken maar pumps


HAZERSWOUDE-DORP – Het lijkt een beetje Charlie's Angels: René en zijn team van vrouwelijke makelaars Angela en Karin, kandidaat-makelaars Cindy en Gemma en assistent-makelaars Renske en Isabelle, aangevuld met Jessica van marketing en communicatie. Het team van Van der Sijs combineert beauty en brains. De dames staan hun mannetje, maar doen dat op geheel eigen wijze.

"De woningmakelaardij is emotie, je moet een plekje verkopen," zegt René van der Sijs. "Het blijkt dat vrouwen daar heel goed in zijn. Vrouwelijke makelaars doen het beter dan mannen. Ze voelen de klanten heel goed aan."

Daar zijn de dames het mee eens. "Wij leven ons in en leven met onze klanten mee," zegt Isabelle Dorsman. "Maar we zijn geen watjes, we kunnen ook scherp onderhandelen," vindt Angela Boom. Karin Kootstra denkt dat het de combinatie is die vrouwen succesvol maakt. "Natuurlijk hebben we een zakelijke benadering, maar we kunnen ook omgaan met huilende mensen."

De dames blijken behoorlijk ambitieus. Ze willen zich steeds blijven verbeteren en volgen opleidingen. Isabelle en collega Renske van Velzen mogen zich sinds kort assistent-makelaar noemen. Gemma van Leeuwen stoomde door naar kandidaat-makelaar. Onlangs behaalden ze hun diploma. Met hoge cijfers, vertelt hun trotse werkgever. "Wij zijn hier niet van de zesjes."

Sowieso nemen ze hun vak heel serieus. Angela vindt het jn dat ze allemaal gekwalificeerd zijn voor hun werk. "De titel makelaar is niet beschermd, iedereen mag zich zo noemen, maar niet iedereen heeft de juiste kennis. Wij zijn allemaal gediplomeerd. Als makelaar zijn we bouwkundig onderlegd, taxeren panden voor de bank en voeren onderhandelingen." Cindy van der Burg doet ook bedrijfsmakelaardij. "Net als bij de woningmakelaardij gaat het ook om goed luisteren naar de klant," zegt Cindy.

Dat de sfeer op kantoor zo goed is, dat maakt het werk nog veel leuker, vinden de dames. "We zijn allemaal verschillend, maar kunnen het heel goed met elkaar vinden," legt Isabelle uit. "We hebben allemaal een gezin en zijn gewend om strak te plannen en flexibel te zijn. We begrijpen elkaar."

Dat de klanten soms verrast zijn door de aanblik van zoveel charmante makelaars, daar zijn ze daar zijn ze nu wel aan gewend. De dames presenteren zich zoals ze zijn, zeggen ze. "Wij zijn nu eenmaal geen mannen, wij trekken een leuk jurkje aan en mooie hakken."

René van der Sijs heeft binnenkort weer een vacature, en weet wat hij wil. "Ik ga weer voor een vrouw, ik wil niets anders meer."

Marketingmedewerkster Jessica Bitter moet lachen als ze terugdenkt aan een grappig voorval, waarbij de hoge hakken niet echt handig bleken te zijn. "We zouden even hier op het bedrijventerrein wat verkoopposters bij een pand ophangen. Het bleek daar zo drassig dat we op onze pumps helemaal in de modder wegzakten. Zaten we daarna op kantoor met natte voeten."

Van der Sijs makelaardij is gevestigd op het ITC in Hazerswoude-Dorp, aan de Engelandlaan, en werkt voor de regio Hazerswoude-Dorp, Boskoop en Waddinxveen. Naast woningmakelaardij is Van der Sijs ook actief in agrarisch en landelijk vastgoed en bedrijfsmakelaardij.

Bron: Morvenna Goudkade  - Gouwe Koerier woensdag 7 november 2018

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring