Mijn favorieten

Interview voor nieuwsbrief Academie voor Vastgoed

Medewerkers Isabelle Dorsman en Renske van Velzen volgen momenteel de Vastgoedintroductiecursus van Academie voor Vastgoed.

Academie voor Vastgoed is het opleidingsinstituut voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Voor de nieuwsbrief zijn Isabelle en Renske geïnterviewd over wat ze van de opleiding vinden. 
Interview:
Met de Vastgoedintroductiecursus Wonen van de Academie voor Vastgoed staat u al met één been in de dynamische wereld van het vastgoed. U maakt kennis met de vastgoedwereld vanuit het perspectief van de woningmakelaar. De cursus is geschikt voor iedereen die meer wilt weten van de vastgoedwereld zoals medewerkers van makelaars- en notariskantoren, woningcorporaties, gemeenten en hypotheekadviseurs.

Benieuwd hoe de cursus ervaren wordt? Renske van Velzen en Isabelle Dorsman van Van der Sijs makelaardij vertellen hier meer over. Renske werkt sinds november als commercieel medewerker makelaardij op de afdeling Agrarisch en Landelijk Vastgoed en BOG. Isabelle werkt inmiddels een jaar als commercieel medewerker makelaardij bij de afdeling Wonen. Samen zijn ze in maart begonnen met de Vastgoedintroductiecursus in Nieuwegein.

Renske en Isabelle geven aan allebei voor de Vastgoedintroductiecursus te hebben gekozen, om in een korte tijd zo veel mogelijk algemene vastgoedkennis op te doen. De cursus voldoet aan de verwachtingen. "Het is prettig dat elke week een ander onderwerp aan bod komt en dat er in de les veel ruimte is voor discussie en vragen".

Renske en Isabelle hebben dagelijks te maken met de onderwerpen die in de les aan bod komen. De theorie kan dus snel in de praktijk gebracht worden. Voorbeelden hiervan zijn aankoop/verkoop, taxaties en huur/verhuur. Maar ook de lessen publiek- en privaatrecht zijn in de praktijk direct te gebruiken.

Op de vraag of er de wens is om verder te studeren, geven Isabelle en Renske aan dat het vak hen erg aanspreekt. Als het mogelijk is, willen zij zich graag verder ontwikkelen in het vastgoed. "Het is altijd goed om je verder te ontwikkelen"  merken ze terecht op. De gemotiveerde cursisten bevelen de Vastgoedintroductiecursus zeker aan bij medewerkers van een makelaarskantoor, die nog weinig vastgoedachtergrond hebben maar graag meer willen leren.

bron.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen