Mijn favorieten

Ian Stolk namens Van der Sijs makelaardij in het AD


 © Peter Franken


Een krantenwijk of klusjes als je een centje wilt bijverdienen? Ian Stolk (13) uit Boskoop pakt het anders aan. Hij heeft een heuse bijbaan in filmproducties, met zijn drone.

Ian werkt regelmatig voor Van der Sijs Makelaardij in Hazerswoude-Dorp. ,,Dan krijg ik een opdracht om een filmpje te maken van een huis in de verkoop," vertelt de 13-jarige.

Dit keer is hij bij een woning aan de Insteek in Boskoop. Eigenaar Max Hoogenboom heeft zijn huis te koop gezet en ziet wel iets in extra promotie. ,,Ik vind het wel een goed idee. Als het de verkoop stimuleert, prima."

Ian was elf toen hij zijn drone kreeg, zegt hij. ,,Mijn vader vond het meteen iets voor mij. Ik hou van techniek. We hebben hem samen gekocht, maar mijn ouders hebben het geld voorgeschoten. Ik moet het wel terugbetalen."

Ian ging flink oefenen met zijn drone en werd er steeds handiger in. ,,Toen heb ik bedacht om filmpjes te maken, in opdracht, zodat ik wat geld kan verdienen en sneller mijn vader kan betalen."


Makelaar

Werken voor een makelaar leek hem wel wat. ,,Het is natuurlijk erg leuk als je de woningen kunt zien vanuit de lucht." Ian besloot contact op te nemen met Van der Sijs Makelaardij. ,,We kregen een mail van Ian die veel leek op een sollicitatiebrief," vertelt Stèphanie Knops van het makelaarskantoor. .,,Ian schreef dat hij met zijn drone zeer stabiele films van geweldige kwaliteit kon maken. Of wij hierin geïnteresseerd waren"

Bij de makelaar waren ze best verbaasd, maar Ian werd wel uitgenodigd. ,,,Hij kwam met de drone voorop de fiets en heeft een demonstratie gegeven. Het zag er heel goed uit. Hij is natuurlijk wel erg jong, dus we moesten even kijken hoe we het konden regelen met hem, maar dat is gelukt. "

Tot grote vreugde van de ondernemende scholier. ,,En toen was ik aangenomen."


Muziekje

Ian vertelt dat hij zelf contact opneemt met de klant als hij een opdracht krijgt. ,,Ik kijk eerst goed naar de weersverwachting en dan kies ik de beste optie. Het moet natuurlijk wel goed helder weer zijn. En dan ga ik een afspraak inplannen met de klant.''

Bij de woning aan de Insteek is het filmen inmiddels klaar en bergt Ian de drone weer op. ,,Ik denk dat het er goed op staat. Ik moet de beelden nog wel editen. Het moet niet te lang zijn, maximaal twee minuten. En ik zet er een goed muziekje achter, soms nog een filtertje eroverheen. Zorgen dat het niet saai wordt."

Max Hoogenboom heeft er wel vertrouwen in, zegt hij. ,,Een ondernemende jongen en zo te zien weet hij wat hij doet."

Bron: AD Alphen, Morvenna Goudkade,  
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring