Mijn favorieten

Twijfelt u over uw WOZ-aanslag?

In deze periode valt de WOZ-aanslag weer op uw deurmat. Wat doet u met de aanslag? Bekijkt u deze goed? Of schrikt u, maar betaalt u vervolgens toch maar gewoon? Karin Kootstra van Van der Sijs makelaardij vertelt: “Wij zien de laatste jaren dat de WOZ-aanslag nog wel eens te hoog is vastgesteld en woningeigenaren daardoor onnodig veel betalen. Zonde!”

Er is veel gebeurd de laatste jaren met de prijzen van woningen. Hierdoor bestaat de kans dat uw woning voor de WOZ te hoog wordt ingeschat. In dat geval betaalt u ook meer aan WOZ-waarde gekoppelde belastingen dan nodig is, zoals de te betalen inkomstenbelasting, erfbelasting en water- en afvalheffingen.

Karin vertelt: “Een te hoge waarde voor een woning treft u op meerdere fronten. Daarom kunt u maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Iedere zaak is weer anders en de één complexer dan de andere, maar het is altijd zinvol om uw aanslag goed te bekijken. Dat kan zeker lonen. Wij kunnen van voorgaande jaren een flink aantal successen noemen waarbij het soms wel honderden euro’s scheelde. Binnen zes weken nadat u uw aanslag heeft ontvangen, kunt u bezwaar maken bij de gemeente. Dit bezwaar moet op een juiste manier ingediend worden met een goede onderbouwing”.

“Twijfelt u over uw WOZ-aanslag? Vraagt u zich af wat u nu het beste kunt doen? Loop dan bij ons binnen tijdens onze WOZ inloop-middag op dinsdag 14 maart van 15.00 - 17.00 uur. Dan staan wij met ons team voor u klaar om een eerste check te doen naar uw aanslag. Als NVM-makelaar zijn wij deskundig in het bepalen van de werkelijke waarde van uw woning. Ook kunnen wij u helpen om eventueel bezwaar te maken.

Neem bij vragen ook gerust contact met ons op via 0172 – 53 49 41.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen